Yoğurtlu gül böreği nasıl yapılır?
Yufkaların kat kat açılıp yoğurtlu bir karışımla buluştuğu, fırından çıktığında altın sarısı rengi ve susamlı dokusuyla sofraları süsleyen nefis bir börek tarifi. Hem görünümü hem lezzetiyle özel günlerin vazgeçilmezi olan yoğurtlu gül böreği, adım adım anlatımıyla kolayca hazırlanıyor.
Yoğurtlu Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Gül Böreği Yapılışı 1. Adım: Harcı Hazırlama Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine sıvı yağı ve yumurtayı ekleyin. Karışımı çırpıcıyla iyice çırpın. Ardından tuz ve karabiberi de ekleyin. Eğer beyaz peynir kullanıyorsanız, peyniri bir çatal yardımıyla ezip karışıma ilave edin. İsterseniz doğranmış maydanozu da ekleyebilirsiniz. 2. Adım: Yufkaları Hazırlama Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine yoğurtlu karışımın bir kısmını fırça yardımıyla sürün. İkinci yufkayı onun üzerine koyun ve aynı şekilde üzerine yoğurtlu karışım sürün. Üçüncü yufkayı da serin ve yine aynı işlemi tekrarlayın. 3. Adım: Yufkaları Şekillendirme Son yufkayı koyduktan sonra, yufkaların kenarlarını içe doğru katlayarak rulo haline getirin. Ruloyu, uç noktası altta kalacak şekilde yuvarlayın. Yuvarladığınız yufkayı spiral şeklinde açılan bir gül oluşturacak şekilde tepsiye yerleştirin. Tüm yufkaları bu şekilde şekillendirin. 4. Adım: Üzeri İçin Süsleme Büyük bir tepsiyi hafifçe yağlayın ve hazırladığınız gül böreklerini yerleştirin. Üzerine kalan yoğurtlu karışımdan sürün ve susam serpiştirin. 5. Adım: Pişirme Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan böreklerinizi hafif soğuyana kadar bekletip, dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
.webp)















.webp)


