Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Patatesli Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli gül böreği, hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından tercih edilen bir börek çeşididir. Kahvaltıda veya ana yemek yerine kolayca hazırlanabilir, besleyici ve pratiktir.

Eskiden annelerimiz patatesli gül böreğini elleriyle açar ve sac üzerinde pişirirlerdi. Günümüz şartlarında bu her zaman mümkün olmasa da, hazır yufkalar sayesinde bu lezzeti kolayca hazırlamak mümkündür. Şimdi, pratik ve lezzetli bir patatesli gül böreği tarifi paylaşacağız.

Patatesli Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört veya beş adet günlük yufka

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • Dört beş adet orta boy patates
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Yufkaların Arasına Sürmek İçin

  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Bir adet yumurta sarısı
  • Yeteri kadar susam

Patatesli Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcı hazırlamak için orta boy bir tencereye tuz ve su koyup kaynatıyoruz. Yıkadığımız patatesleri tencereye ekleyip pişinceye kadar kaynatıyoruz. Pişen patatesleri bir çatal yardımıyla iyice eziyoruz. Diğer yandan soğan ve maydanozu ince ince doğruyoruz.

Patatesli böreğin harcını hazırlamak için bir tavaya sıvı yağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından ezilmiş patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Harcı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan harca ince doğranmış maydanozları ekliyoruz.

Yufkaları tezgahın üzerine üst üste koyup, üçgen şeklinde dört eşit parçaya bölüyoruz. Diğer yandan bir kasenin içine sıvı yağ ve sütü koyup karıştırıyoruz. Tezgaha serdiğimiz yufkaların üzerine bu karışımdan sürüyoruz. Ardından patatesli harçtan koyup, rulo şeklinde sarıyoruz. Bu ruloları içe doğru kıvırarak gül şeklini veriyoruz.

Hazırladığımız patatesli gül böreklerini yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susamla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz patatesli gül böreklerini ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Gül Nasıl Dikilir?

Gül Nasıl Dikilir?

Namazda Gülmek

Namazda Gülmek

İlginizi Çekebilir

Gül Nasıl Budanır?

Gül Nasıl Budanır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Baklavası Tarifi ve Malzemeleri

Gül Baklavası Tarifi ve Malzemeleri

Gül Çiçek Türleri ve Özellikleri

Gül Çiçek Türleri ve Özellikleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sarmaşık Gül Fidanı Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül Fidanı Türleri ve Özellikleri

Gül Tohumu Nasıl Ekilir?

Gül Tohumu Nasıl Ekilir?

Güncel

Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?

Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?

Güncel

Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Güncel

Gül Suyunun Yüze Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Yüze Faydaları Nelerdir?

Gül Türleri ve Özellikleri

Gül Türleri ve Özellikleri

Pembe Gül Türleri ve Özellikleri

Pembe Gül Türleri ve Özellikleri

Gül Kurusu Rengi Türleri ve Özellikleri

Gül Kurusu Rengi Türleri ve Özellikleri

Gül Dikeni Türleri ve Özellikleri

Gül Dikeni Türleri ve Özellikleri

Siyah Gül Türleri ve Özellikleri

Siyah Gül Türleri ve Özellikleri

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

Mavi Gül Türleri ve Özellikleri

Mavi Gül Türleri ve Özellikleri

Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Gül Ağacı Türleri ve Özellikleri

Gül Ağacı Türleri ve Özellikleri