Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan börek çeşitleri, hamur işlerinin başında gelir. Lezzeti ve ağırlığı ile bazen ana yemekleri bile geride bırakarak tüm ilgiyi üzerine toplar. Herkesin bildiği gibi, çay en güzel börekle gider. Birçok çeşitte yapılabilen böreklerden sizler için en güzel olanını seçtim: şahane lezzetiyle gül böreği. Bu güzel böreği dilerseniz evde kendiniz açacağınız yufkalardan veya marketlerden satın alacağınız hazır yufkalardan yapabilirsiniz. Hazır yufka, kolay yapılması sebebiyle birçok hanım için vazgeçilmez bir kurtarıcıdır. Hazır yufka satın alırken, yufkaların taze, yıpranmamış ve ince olanlarını almaya özen göstermeniz yeterlidir. Gül böreğine her türlü iç harç yakışır. İç harcını tercihinize göre peynirli, kıymalı, ıspanaklı veya patatesli olarak hazırlayabilirsiniz.

Gül Böreğinin Avantajları

Gül şeklinde börek yaparak görselliğe önem verenlerin kolaylıkla yapabileceği ve misafirlerinden övgüler toplayacağı harika bir börek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapılışı hiç zor olmayan bu böreği birkaç defa yaptığınızda eliniz pratik hale gelecektir. İçi yumuşacık, dışı ise çıtır çıtır olan bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Davetlerinizde veya beş çaylarında hem lezzetli hem de görüntü açısından muhteşem bir seçim olacaktır. Tarifimize geçelim, hepinize kolay gelsin.

Gül Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu İçin

  • 1 çorba kasesi süt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin

  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam toz biber ve karabiber

Üzeri İçin

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı su
  • Susam, haşhaş ya da çörek otu

Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle gül böreğinin iç harcını hazırlamak için bir tavanın içerisine sıvı yağı ilave edin ve ince ince doğradığınız soğanları tavanın içine atıp hafif kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu çektiğinde, tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ve yıkayıp ince ince kıydığınız maydanozu tavanın içerisine ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra iç harcını soğumaya bırakın.

Bu arada geniş bir kabın içerisinde sıvı yağ, yumurta akı ve sütü iyice çırparak sosu hazırlayın. Ardından yufkalardan bir tanesini alıp mutfak tezgahının üzerine serin ve üzerine hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla iyice sürün, ardından yufkayı dört eşit parçaya bölün. Parçalardan birinin orta kısmından elinizle hafifçe saat yönünde çevirerek büzün. Büzdüğünüz orta kısma soğuyan iç harçtan bir çorba kaşığı kadar koyun ve yufkaların kenarını hep aynı yönde kıvırarak iç harcın üzerini kapatacak şekilde örtün. Yufkayı yavaşça ters çevirip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine alın.

Bütün yufka parçaları için aynı işlemi uyguladıktan sonra, son olarak gül böreklerinin üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımı sürün ve üzerine susam serpiştirin. Hazırladığınız gül böreğini önceden ısıttığınız 180 derece fırının orta rafına sürerek yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine aşırı kuru olmaması için çok az bir şekilde parmaklarınızla su serpiştirip temiz bir mutfak örtüsü ile üzerini örtün. Bu şekilde böreğinizi yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.

Gül böreğiniz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Namazda Gülmek

Namazda Gülmek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gül Dikeni Türleri ve Özellikleri

Gül Dikeni Türleri ve Özellikleri

Mavi Gül Türleri ve Özellikleri

Mavi Gül Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül Fidanı Türleri ve Özellikleri

Sarmaşık Gül Fidanı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Gül Dikimi Nasıl Yapılır?

Gül Dikimi Nasıl Yapılır?

Güncel

Gülmek Türleri ve Özellikleri

Gülmek Türleri ve Özellikleri

Güncel

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Gül Baklavası Tarifi ve Malzemeleri

Gül Baklavası Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Gül Türleri ve Özellikleri

Siyah Gül Türleri ve Özellikleri

Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Gül Nasıl Dikilir?

Gül Nasıl Dikilir?

Gülün Faydaları Nelerdir?

Gülün Faydaları Nelerdir?