Patatesli Hazır Yufkadan Gül Böreği Tarifi
Patatesli hazır yufkadan gül böreği, pratik hazırlanabilen ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir tarif. Gül böreği, dışı çıtır çıtır içi yumuşak bir hamur işi arayanlar için harika bir seçenek. İşte adım adım patatesli gül böreği tarifi:
Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı su (yufkaları ıslatmak için)
- Üzeri için: Yumurta sarısı ve susam (isteğe bağlı)
Yapılışı
1. Patateslerin Hazırlanması
- Patatesleri soyup, haşlayın veya rendeleyin. Haşlayarak pişirdiyseniz, iyice ezin. - Eğer soğan kullanıyorsanız, soğanı ince ince doğrayın ve az miktar sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan soğanları patatesle birleştirin. - Tuz ve karabiber ekleyerek harcı karıştırın. Böylece iç harcın hazırlanmış olur.
2. Yufkaların Hazırlanması
- Hazır yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı alın ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. - İkinci yufkayı üzerine kapatın ve yine yağ sürün. - Üçüncü yufkayı da aynı şekilde ekleyip, yağlayın.
3. Gül Böreğinin Şekillendirilmesi
- Yufkanın kenarlarına patatesli harçtan eşit bir şekilde yerleştirin. - Yufkanın uç kısmını içe katlayarak ince bir şerit haline getirin. - Şerit haldeki yufkayı, iki ucundan tutup gül şekli verecek şekilde sarın. - Yapışkan hale gelebilmesi için bir kenara su sürmeyi unutmayın.
4. Pişirme İşlemi
- Tüm yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. - İsteğe bağlı olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpebilirsiniz. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
5. Servis
- Fırından çıkan gül böreklerinizi birkaç dakika dinlendirin. - Sıcak veya ılık olarak servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli tarifi denemeniz dileğiyle! |