Patatesli hazır yufkadan gül böreği nasıl yapılır?

Çıtır yufka katmanları arasında patatesli harçla hazırlanan bu gül böreği, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir lezzet. Hazır yufka kullanarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, özellikle çay saatleri ve misafir ikramları için ideal.

14 Aralık 2025
Patatesli Hazır Yufkadan Gül Böreği Tarifi

Patatesli hazır yufkadan gül böreği, pratik hazırlanabilen ve lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir tarif. Gül böreği, dışı çıtır çıtır içi yumuşak bir hamur işi arayanlar için harika bir seçenek. İşte adım adım patatesli gül böreği tarifi:

Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su (yufkaları ıslatmak için)
  • Üzeri için: Yumurta sarısı ve susam (isteğe bağlı)

Yapılışı

1. Patateslerin Hazırlanması

- Patatesleri soyup, haşlayın veya rendeleyin. Haşlayarak pişirdiyseniz, iyice ezin. - Eğer soğan kullanıyorsanız, soğanı ince ince doğrayın ve az miktar sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kavrulan soğanları patatesle birleştirin. - Tuz ve karabiber ekleyerek harcı karıştırın. Böylece iç harcın hazırlanmış olur.

2. Yufkaların Hazırlanması

- Hazır yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı alın ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. - İkinci yufkayı üzerine kapatın ve yine yağ sürün. - Üçüncü yufkayı da aynı şekilde ekleyip, yağlayın.

3. Gül Böreğinin Şekillendirilmesi

- Yufkanın kenarlarına patatesli harçtan eşit bir şekilde yerleştirin. - Yufkanın uç kısmını içe katlayarak ince bir şerit haline getirin. - Şerit haldeki yufkayı, iki ucundan tutup gül şekli verecek şekilde sarın. - Yapışkan hale gelebilmesi için bir kenara su sürmeyi unutmayın.

4. Pişirme İşlemi

- Tüm yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. - İsteğe bağlı olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpebilirsiniz. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

5. Servis

- Fırından çıkan gül böreklerinizi birkaç dakika dinlendirin. - Sıcak veya ılık olarak servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli tarifi denemeniz dileğiyle!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;