Kaymaklı gül böreği nasıl yapılır?

İnce yufkaların arasına yayılan kaymak ve peynir karışımı, gül şeklinde sarılarak fırında altın rengine dönüşüyor. Bu tarif, çay saatlerini şenlendirecek, misafir sofralarını süsleyecek nefis bir hamur işinin tüm inceliklerini sunuyor.

14 Aralık 2025

Kaymaklı Gül Böreği Nedir?


Kaymaklı gül böreği, Türk mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir. İnce yufkalar arasına kaymak, peynir ve çeşitli malzemeler eklenerek yapılan bu börek, lezzeti ve görünümüyle göz doldurur. Özellikle çay saatlerinde ve özel günlerde tercih edilen bu nefis börek, hazırlanışıyla da pratik bir tarife sahiptir.

Malzemeler

Kaymaklı gül böreği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
  • Yufka (4-5 adet)
  • Kaymak (200 gram)
  • Peynir (beyaz peynir veya lor, 200 gram)
  • 1 adet yumurta ( üzeri için)
  • Sıvı yağ (2-3 yemek kaşığı)
  • Susam (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

Kaymaklı gül böreği yaparken izlemeniz gereken adımlar şunlardır:
  • İlk olarak, peynir ve kaymağı bir kapta karıştırın. İsterseniz tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
  • Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı alın ve üzerine silikon fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
  • Üstüne biraz daha kaymaklı karışımdan yayın. İkinci yufkayı üzerine koyun ve yine yağlayın.
  • İkinci yufkanın da üzerine kaymaklı karışım ekleyin.
  • Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak bir şerit oluşturun. Bu şeritlerin her birini deli boyu sararak gül şekli verin.
  • Gülleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine çırpılmış yumurta süzüp, isterseniz susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerileri

Kaymaklı gül börekleriniz fırından çıktıktan sonra sıcak veya ılık olarak, yanında yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, şık bir sunum için üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Sonuç

Kaymaklı gül böreği, lezzeti ve görsel şıklığıyla sofralarınızda yerini alacak harika bir seçenektir. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmayı unutmayın!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;