Kabak gülü dolması nasıl yapılır?

Kabak çiçeklerinin zarif yapısı ve hafif aroması, pirinçli harçla buluşarak geleneksel bir lezzet şöleni sunuyor. Bu tarif, hem görsel inceliği hem de damakta bıraktığı ferahlıkla özellikle yaz sofralarının gözdesi olacak bir dolma çeşidini adım adım hazırlamanızı sağlıyor.

14 Aralık 2025

Kabak Gülü Dolması Nedir?


Kabak gülü dolması, özellikle Türk mutfağında popüler olan, lezzetli ve şık bir yemek çeşididir. Kabak çiçeği ile hazırlanan bu dolma, zeytinyağlı ya da etli olarak sunulabilmektedir. Kabak gülü, hem görsel güzelliği hem de hafif tadıyla, yaz aylarının vazgeçilmezidir.

Malzemeler

  • 10 adet taze kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşaması

1. İlk olarak kabak çiçeklerini nazikçe açarak içini kontrol edin. İçinde toprak veya böcek varsa temizleyin. 2. Pirinci bir kabın içinde su ile yıkayıp süzün. Bu, pirincin nişastasını azaltacak ve daha iyi pişmesini sağlayacaktır. 3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Kavrulmuş soğanların üzerine domates ve biber salçasını ekleyin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. 5. Ardından pirinci ekleyin ve 3-4 dakika kadar, pirinçlerin rengi biraz değişene kadar kavurun. 6. Tuz, karabiber, nane ve pul biberi ekleyin. Son olarak sıcak suyu da ekleyerek karıştırın. Dolma harcının biraz kaynamasını bekleyin ardından ocağı kapatın.

Kabak Güllerinin Doldurulması

1. Hazırladığınız dolma harcını dikkatlice kabak çiçeklerinin içine doldurun. Doldurduğunuz kabak çiçeklerinin uç kısımlarını kapatarak kapatmayı unutmayın. 2. Doldurduğunuz kabak çiçeklerini bir tencereye yan yana dizin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve ince bir tabaka su ekleyerek pişirmeye hazır hale getirin.

Pişirme Aşaması

1. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 2. Dolmaların sulanması ve demlenmesi için ocaktan aldıktan sonra, 15-20 dakika dinlendirin.

Servis Önerileri

Kabak gülü dolmasını sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine yoğurt ekleyerek sunmak, lezzetini daha da artıracaktır. Ayrıca yanında limon dilimleri ile şık bir sunum yapabilirsiniz.

Kabak gülü dolması, misafirlerinizi etkilemek ve hafif bir yaz yemeği sunmak için harika bir seçenektir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;