İspanaklı pirasalı gül böreği nasıl yapılır?

Görsel şöleni ve lezzetiyle sofraları süsleyen ıspanaklı pirasalı gül böreği, hem pratik hem de etkileyici bir tarif. Yufkanın ince katları arasında birleşen ıspanak, pırasa ve peynirin nefis uyumu, çay saatlerinden misafir sofralarına kadar her anı özel kılıyor.

14 Aralık 2025
İspanaklı Pirasalı Gül Böreği Tarifi

İspanaklı pirasalı gül böreği, lezzeti ve görünümü ile dikkat çeken bir börek tarifidir. Hem çay saatlerinde hem de ana yemek olarak tercih edilebilir. İşte bu nefis tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapım aşamaları:

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 300 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor peyniri de kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için)
  • Karabiber, tuz
  • Susam (isteğe bağlı)

Yapılışı

  • Öncelikle ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  • Pembeleşen soğanların üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanaklar yumuşayıp su salana kadar pişirin.
  • İç harcı için pişen ıspanak ve soğan karışımını ocaktan alın. İçine beyaz peyniri ufalayın, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Böreğin yapımına geçmeden önce fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı tamamen açtıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün. İkinci yufkayı da üzerine serin ve aynı şekilde yağlayın.
  • Yufkanın bir kenarına hazır ıspanaklı iç harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Rulonuzu aldığınızda, sağ ve sol taraflarını içe doğru kapatın. Sonra ruloyu gül şekli vermek için daire şeklinde sarın.
  • Tüm yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı olarak susam serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Ispanaklı pirasalı gül böreklerinizi sıcak olarak, yanında yoğurt veya sarımsaklı yoğurt sosu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;