Ispanaklı buzluk gül böreği nasıl yapılır?

Ispanaklı gül böreği, hem görünümü hem lezzetiyle sofraları süsleyen, dondurucuda saklanabilme özelliğiyle de zamandan tasarruf sağlayan nefis bir tarif. Taze ıspanak ve peynirin uyumu, ince yufkalarla birleşerek herkesin beğenisini kazanacak bir atıştırmalık sunuyor.

14 Aralık 2025
Ispanaklı Buzluk Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı gül böreği, pratik ve lezzetli bir tarif olup özellikle çocukların severek yediği hamur işlerinden biridir. Dondurucuda saklandığında her an pratik bir atıştırmalık olarak hazırda bulundurulabilir. İşte ıspanaklı buzluk gül böreği yapımı için gereken malzemeler ve tarif aşamaları.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 300 gram taze ıspanak
  • 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor peyniri de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (üstüne sürmek için)
  • Susam (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları

1. Ispanak ve Soğanı Hazırlayın

Ispanakları iyice yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın. Soğanı da küçük parçalara doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyin ve sönene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karışımın soğumasını bekleyin.

2. Peynir ile Karıştırın

Soğuyan ıspanaklı karışıma beyaz peyniri ekleyin ve iyice karıştırın. Bu aşama, böreğin iç harcının lezzetini artıracaktır.

3. Yufkaları Hazırlayın

İlk yufkayı tezgaha serin. Yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. İkinci yufkayı da üzerine serin ve tekrar zeytinyağı sürün. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın. Son yufkanın üzerine harcı yayın.

4. Böreği Sarın

Yufkayı dikkatlice rulo şeklinde sarın. Ruloları gül şekli verecek şekilde sarmaya başlayın. Ruloyu sararken uç kısımlarını içe doğru kapatmayı unutmayın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.

5. Pişirme Öncesi Hazırlık

Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe bağlı olarak susam serpin.

6. Dondurma ve Pişirme

Buzlukta saklayacaksanız börekleri bu aşamada dondurabilirsiniz. İsterseniz önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Sonuç

Ispanaklı buzluk gül böreğiniz hazır! Hem pratik bir atıştırmalık hem de misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tat. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;