El açması gül böreği ıspanaklı nasıl yapılır?

El açması hamurun incecik açılıp katlanmasıyla hazırlanan ıspanaklı gül böreği, geleneksel lezzetleri evde yeniden yaratmak isteyenler için adım adım anlatılıyor. Taze ıspanak ve peynirle hazırlanan iç harcın, özenle şekillendirilmiş hamurla buluşması sonucu ortaya çıkan bu nefis börek, fırından sıcak sıcak çıkıyor.

14 Aralık 2025
El Açması Gül Böreği Ispanaklı Tarifi

Gül böreği, özellikle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ispanaklı olanı ise hem besleyici hem de lezzetlidir. İşte adım adım el açması ıspanaklı gül böreği tarifi.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet büyük soğan
  • 150 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 yumurta (üstü için)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (hazırlama aşamasında kullanmak için)

Hazırlık Aşaması

  • İlk olarak hamuru hazırlayın. Unu geniş bir kaba alın ve üzerine tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açın ve suyu yavaş yavaş ekleyin.
  • Hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur elastik ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 6-8 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı bezeler haline getirin.
  • Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı da küçük küçük doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanların üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocağı kapatmadan önce tuz ve karabiber ekleyin. Beyaz peyniri de ekleyip karıştırın.

Hamuru Açma ve Şekil Verme

  • Dinlendirdiğiniz hamur bezelerini unlayarak merdane ile ince daireler şeklinde açın. Her açtığınız hamurun üzerine yağ sürün.
  • Açtığınız hamurun ortasına ıspanaklı harcı koyun ve kenarlarını katlayarak rulo yapın.
  • Ruloyu iki ucundan tutarak sıkıştırın ve gül şekli verecek şekilde kıvırın.
  • Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Pişirme Aşaması

  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek daha güzel bir renk elde edebilirsiniz.
  • Servis yaparken dilerseniz yoğurt ile ikram edebilirsiniz.

Sonuç

Ev yapımı el açması ıspanaklı gül böreği, hem gözlere hem de damaklara hitap eden bir tariftir. Çay saatlerinizde veya misafirlerinize sunmak için harika bir seçimdir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;