Çiğ Ispanaklı Peynirli Gül Böreği Tarifi
Çiğ ıspanaklı peynirli gül böreği, lezzeti ve görünümü ile sofralarınızı süsleyecek pratik bir tariftir. İşte bu nefis böreği yapmanın adım adım tarifi:
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 300 gram taze ıspanak
- 200 gram beyaz peynir
- 1 adet yumurta (sosu için)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Öncelikle taze ıspanakları iyi bir şekilde yıkayın ve süzün. Ardından ince ince doğrayın.
- Bir kasede doğranmış ıspanakları, beyaz peyniri (isteğe bağlı olarak ezilmiş), karabiber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
- İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine serin ve tekrar sıvı yağ sürün.
- Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve üzerine sıvı yağ sürün.
- Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayarak bir şerit oluşturun.
- Hazırladığınız ıspanaklı-peynirli harcı şeridin ortasına yerleştirin ve yufkayı rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu iki ucundan tutarak gül şeklini verecek şekilde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Tüm yufkalar ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Son olarak, böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Servis Önerisi
Gül böreklerinizi sıcak veya ılık olarak, yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |