Yufkalı gül böreği nasıl yapılır?

Geleneksel Türk mutfağının zarif ve lezzetli hamur işlerinden biri olan yufkalı gül böreği, hem görünümü hem de pratikliği ile öne çıkıyor. İnce yufka katmanları arasına serpiştirilen peynirli harç ve elde edilen gül formu, bu tarifi özel kılan detaylardan.

14 Aralık 2025

Yufkalı Gül Böreği Nedir?


Yufkalı gül böreği, ince yufka ile hazırlanan, iç harcıyla tatlandırılan ve gül şeklinde sarılan bir Türk böreğidir. Hafif ve çıtır yapısıyla, çay saatlerinde veya ikramlık olarak sunulabilir. Gül böreği, farklı iç harçlarla zenginleştirilebilir.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 su bardağı beyaz peynir (veya lor peyniri)
  • 1/2 su bardağı maydanoz (doğranmış)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu (isteğe bağlı)

Yufkalı Gül Böreği Tarifi

1. Adım: Harcı Hazırlama

Öncelikle, beyaz peyniri bir kasede çatalla ezin. Üzerine doğranmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Bu karışım gül böreğinizin iç harcını oluşturacak.

2. Adım: Yufkaları Hazırlama

Yufkaları tezgaha serin. 1 adet yufkayı alıp üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. Ardından ikinci yufkayı üzerine yerleştirip tekrar yağ sürün. Çok katmanlı bir yapı oluşturmak için bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

3. Adım: Şekil Verme

Yağladığınız yufkaların bir kenarına peynirli harçtan koyun. Yufkayı dikkatlice rulo yaparak sarın. Rulonun ucunu sıkıca kapatın. Sonrasında ruloyu gül şekli vermek için iki ucundan tutarak dairesel bir şekilde kıvırın.

4. Adım: Pişirme Öncesi Hazırlık

Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve isterseniz çörek otu serpin.

5. Adım: Pişirme

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırının altı ve üstü ısısının dengeli olmasına dikkat edin.

6. Adım: Servis

Fırından çıkan gül böreklerinizi biraz soğuduktan sonra dilimleyerek veya bütün şekilde servis yapabilirsiniz. Çay veya yoğurtla birlikte harika bir ikram olacaktır.

Sonuç

Yufkalı gül böreği, hem göze hem de damak zevkine hitap eden bir lezzettir. Farklı iç harç seçenekleriyle zenginleştirilebilir. Hamur işi sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;