Tarçınlı gül tatlısı nasıl yapılır?

Tarçınlı gül tatlısı, ince yufka katmanlarının tarçınlı ceviz veya fındıkla buluşmasıyla hazırlanan, şekliyle adını alan özel bir tatlıdır. Fırında pişirilip soğuk şerbetle buluşturulduğunda ortaya çıkan bu nefis lezzet, özel gün sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alır.

14 Aralık 2025

Tarçınlı Gül Tatlısı Nedir?


Tarçınlı gül tatlısı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle dikkat çeken, özellikle bayram ve özel günlerde tercih edilen bir tatlıdır. İnce açılmış yufka parçalarının tarçınlı ceviz veya fındık karışımı ile şekillendirilmesiyle yapılan bu tatlı, fırında pişirilerek servis edilir.

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık (öğütülmüş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (isteğe bağlı)

Yapılışı

1. Şerbeti Hazırlama: İlk olarak, su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. İç Harcın Hazırlanması: Öğütülmüş ceviz veya fındığın içine tarçını ekleyin ve karıştırın.

3. Yufkaların Hazırlanması: Baklavalık yufkanızı açın ve her bir yufkayı 4 parçaya kesin. Her bir parçanın üzerine eritilmiş tereyağından sürün. İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz.

4. Şekil Vermek: Kestiğiniz yufka parçalarının geniş kenarına cevizli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Sonrasında ruloyu iki uçtan ortaya doğru katlayarak gül şekli verin.

5. Pişirme: Oluşan gül tatlılarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine tekrar eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

6. Şerbeti Dökme: Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin iyice tatlıya işlemesi için 1-2 saat bekletin.

Servis Önerisi

Tatlı tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Yanında dondurma veya kaymak ile sunum yapıldığında daha da lezzetli olacaktır.

Sonuç

Tarçınlı gül tatlısı, evde kolayca yapabileceğiniz ve misafirlerinizi etkileyebileceğiniz harika bir tatlıdır. Göz alıcı görüntüsü ve nefis tadıyla herkesin beğenisini kazanacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;