Pırasalı patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Pırasa ve patatesin nefis uyumuyla hazırlanan bu gül böreği, çay saatleriniz için pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Yufkaların arasına yayılan iç harç, fırından çıktığında altın rengi alan çıtır bir dış katmanla buluşuyor.

14 Aralık 2025
Pırasalı Patatesli Gül Böreği Tarifi

Pırasalı patatesli gül böreği, lezzetli bir atıştırmalık veya çay saati ikramıdır. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu börek, pırasa ve patatesin uyumuyla hazırlanmaktadır. İşte pırasalı patatesli gül böreği yapmak için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi.

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
  • Tuz, karabiber ve pul biber (isteğe göre)
  • İsteğe bağlı olarak beyaz peynir veya lor peyniri

Hazırlık Aşamaları

1. İç Harcın Hazırlanması

  • Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin.
  • Pırasayı ve soğanı ince ince doğrayın.
  • Teflon bir tavada, sıvı yağı ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pırasaları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  • Haşlanmış patates püresini, sotelenmiş pırasa ve soğan karışımını ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek güzelce karıştırın. İsteğe bağlı olarak beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.

2. Böreğin Hazırlanması

  • Yufkaları tezgahın üzerine serin.
  • İlk yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ ve süt karışımını sürün.
  • İkinci yufkayı üzerine serin ve bu sefer de üzerine yağ/süt karışımını sürmeye devam edin.
  • Üçüncü yufkayı da serip yağ/süt karışımı sürün.
  • Hazırladığınız iç harcı yufkaların ortasına koyun ve kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu, spiral şekilde sararak gül şekli verin.

3. Fırında Pişirme

  • Pırasalı patatesli gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine çırpılmış yumurtayı sürerek altın rengi alana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Pırasalı patatesli gül böreklerini sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile servis etmek, lezzeti artıracaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;