Pırasalı havuçlu gül böreği nasıl yapılır?

Pırasa ve havanın lezzetini yufkayla buluşturan bu gül böreği, hem göze hem damağa hitap eden şık bir atıştırmalık. Pratik hazırlığı ve sunumuyla özel günlerin yanı sıra günlük sofraları da renklendiriyor.

14 Aralık 2025
Pırasalı Havuçlu Gül Böreği Tarifi

Pırasalı havuçlu gül böreği, kıymetli bir lezzet olarak sofralarınıza zenginlik katacak ve misafirlerinizi etkileyecektir. İşte size bu nefis tarifin yapılış aşamaları:

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlık Aşaması

1. Pırasaları ince ince doğrayın ve havuçları rendeleyin.

2. Soğanı da küçük küpler halinde doğrayın.

3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, önce soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

4. Soğanlar pembeleştikten sonra pırasaları ekleyin ve pırasalar yumuşayana kadar soteleyin.

5. Son olarak havuçları ekleyin ve tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ile tatlandırın. Karışımı 5-7 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

Börek Yapımı

1. Tezgaha bir adet yufkayı serin ve üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.

2. İkinci yufkayı üzerine koyun ve tekrar yağlayın.

3. Yufkaların ortasına hazırladığınız pırasalı havuçlu harçtan koyun.

4. Yufkayı her iki taraftan ortasına doğru katlayarak şerit haline getirin.

5. Şeridi rulo şeklinde sarın ve uç kısmını altta bırakın.

6. Oluşan ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şeklinde şekillendirin.

7. Tüm yufkalar ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Pişirme Aşaması

1. Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.

2. Hazırladığınız gül böreklerini tepsiye yerleştirin.

3. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpin.

4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Pırasalı havuçlu gül böreği, sıcak veya ılık olarak servis edilebilir. Yanında yoğurt ya da sos ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;