Peynirli gül poğaça nasıl yapılır?

Göz alıcı görüntüsü ve lezzetiyle sofraları şenlendiren peynirli gül poğaçaları, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalıktır. Bu tarif, yumuşacık bir hamur ve nefis bir peynir harcıyla, hem çay saatlerinizi hem de misafir ikramlarınızı taçlandıracak.

14 Aralık 2025
Peynirli Gül Poğaça Tarifi

Peynirli gül poğaça, lezzetli ve göz alıcı bir atıştırmalık seçeneği sunar. İşte evde kolayca yapabileceğiniz peynirli gül poğaça tarifi.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için, beyazı hamura)
  • 200 gram beyaz peynir (ya da istediğiniz peynir)
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları

1. Hamurun Hazırlanması

İlk olarak, bir kabın içine ılık süt, şeker ve instant mayayı ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekleyin. Ardından, unun yarısını, tuzu ve sıvı yağı ekleyin. Karışıma yumurta beyazını da ilave edin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp, 1 saat kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

2. Peynirli Harcı Hazırlama

Beyaz peyniri bir kasede çatal yardımıyla ezin. Eğer isterseniz, ince doğranmış maydanozu ekleyerek harcı zenginleştirebilirsiniz.

3. Hamuru Şekillendirme

Mayalanan hamuru unlanmış bir yüzeye alın ve bezelere ayırın (yaklaşık 8-10 parça). Her bir bezeyi açın ve üçgen şeklinde kesme tahtasına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız peynirli harcı koyun. Üçgenin geniş kısımlarını başlayarak, rulo şeklinde sarın.

4. Gül Şeklini Verme

Sarıldıktan sonra, ruloyu ikiye kesip birbirine çapraz şekilde yerleştirin. Sonra uç kısımlarını içe doğru sararak gül şeklini elde edin.

5. Pişirme İşlemi

Gül poğaçalarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek parlak bir görünüm kazandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üstleri altın rengi alana kadar pişirin.

6. Servis Etme

Peynirli gül poğaçalarınız fırından çıktığında sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında çay ya da kahve ile harika bir ikili oluşturur. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;