Patatesli Yufka Gül Böreği Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- İsteğe bağlı baharatlar (pul biber, kimyon vb.)
Hazırlık Aşaması
1. Patateslerin Hazırlanması
- Patatesleri soyup, ince ince rendeleyin.
- Rendelediğiniz patatesleri, biraz tuz ile ovun ve suyunu salmasını bekleyin.
- Ardından, patatesleri süzün ve fazla suyun çıkmasını sağlayın.
2. Soğanın Hazırlanması
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin.
- Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
3. Patates ve Soğanın Birleştirilmesi
- Kavurduğunuz soğanları, rendelenmiş patateslerle birleştirin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin, iyice karıştırın.
4. Yufkaların Hazırlanması
- Bir yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün.
- Yufkanın ortasına patatesli harçtan koyun ve yufkayı rulo yaparak sarın.
- Ruloyu, kendi etrafında spiral şekilde sararak gül şekli verin.
Böreklerin Pişirilmesi
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerine bir yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Servis Önerileri
Patatesli yufka gül böreklerinizi sıcak olarak, yoğurt ya da salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|