Patatesli kıymalı gül böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık olan patatesli kıymalı gül böreğinin yapımı, üç kat yufka ile hazırlanan özel bir teknikle sunuluyor. İç harcın hazırlanışından fırında pişirme sürecine kadar tüm detaylar bu tarifte.

14 Aralık 2025
Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Patatesli kıymalı gül böreği, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık veya ana yemek olarak tercih edilebilecek bir tariftir. Hem kıymanın hem de patatesin birleşimi ile harika bir tat sunar. İşte adım adım patatesli kıymalı gül böreği yapımı:

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Susam (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

1. Soğanı ve Patatesleri Hazırlama: Soğanı ince ince doğrayın. Patatesleri soyun ve rendeyle rendelayın.

2. Kıymalı Harcı Hazırlama: Tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. İlk olarak doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Son olarak rendelenmiş patatesi, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harç içindeki patatesler hafif yumuşayınmalıdır. Ocağı kapatın ve harcı soğumaya bırakın.

Börek Yapımı

1. Yufkaları Hazırlama: Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine biraz zeytinyağı sürün. İkinci yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın. Üçüncü yufkayı da üstüne ekleyip en üstüne tekrar yağ sürün.

2. Harcı Ekleyin: Üç kat yufkanızı hazırladıktan sonra, hazırladığınız kıymalı patates harcını yufkanın ortasına yerleştirin.

3. Böreği Sarma: Yufkanın kenarlarını harcın üzerinde birleştirerek buruşturup gül şekli vermeye başlayın. Yufkayı dairesel bir şekilde sarın ve oluşan gül şekillerini yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.

Pişirme Aşaması

1. Üzerine Yumurta Sürme: Böreklerin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve isteğe bağlı olarak susam serpin.

2. Fırında Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Fırından çıkardığınız börekleri sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya salata ile mükemmel bir uyum sağlar. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;