Pastane Usulü Gül Böreği Tarifi
Pastane usulü gül böreği, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak ve lezzet dolu bir hamur işi olarak herkesin beğenisini kazanır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz gül böreği tarifi:
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 300 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor peyniri veya mixt peynir de kullanılabilir)
- 1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (üstü için)
- Susam veya çörek otu (isteğe bağlı, üzeri için)
Yapılışı
- Öncelikle yufkaları hazırlayın. Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
- İkinci yufkayı da aynı şekilde serip yağlayın. İkinci yufkanın üzerine rendelenmiş peyniri ve ince doğranmış maydanozu serpin.
- Üçüncü yufkayı da üzerlerine kapatın ve yine yağlayın.
- Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın. Rulonun uç kısmını su ile yapıştırarak yapışmasını sağlayın.
- Ruloyu, uzun tarafı aşağıda kalacak şekilde hazırlayın ve ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin. Gülün ortasına daire şeklinde kapatmış olduğunuz ruloyu yerleştirin.
- Tüm yufkalar için bu işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız gül böreklerini bir tepsiye yerleştirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın. Bu karışımı böreklerin üzerine sürün.
- İsteğe bağlı olarak, üzerlerine susam veya çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Servis Önerisi
Gül böreklerinizi sıcak olarak servis edebilir, yanına yoğurt veya çeşitli soslar ile sunabilirsiniz. çay saatlerinizin veya kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi deneyin! Afiyet olsun! |