Kıymalı gül böreği tarifi nedir?
Gül şeklinde sarılan bu nefis börek, hem görsel şöleni hem de kıymalı lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, çay saatlerinden akşam yemeklerine kadar her an için ideal bir seçenek sunuyor.
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Kıymalı gül böreği, lezzetli ve pratik bir Türk böreği tarifidir. Hem çay saatlerinde hem de ana yemek olarak tercih edilebilir. İşte kıymalı gül böreği yapımı için malzemeler ve adım adım tarifi. Malzemeler
Yapılışı 1. Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın ve doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. 2. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyin. Kıymayı da iyice kavurun. Tuz ve karabiberi ilave ederek 2-3 dakika daha pişirin. Karışımın içine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 3. Kıyma harcı piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 4. Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkanın üzerine sıvı yağ dökün ve fırça ile yayıp her yerine sürün. 5. İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yağlayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 6. Hazırladığınız kıymalı harcı yufkanın ortasına uzun bir şerit halinde yerleştirin. Yufkayı manto gibi sarın. Daha sonra ruloyu spiral şekli verecek şekilde sararak gül şekli verin. 7. Tüm yufkalarla bu işlemi tekrarlayın. Gül börekleriniz hazır olduktan sonra, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. 8. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve isterseniz susam serpin. 9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi olana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis Önerisi Kıymalı gül böreğinizi sıcak olarak servise sunabilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile harika bir ikili oluşturur. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
.webp)















.webp)


