Ispanaklı peynirli gül börek nasıl yapılır?

Hem görüntüsü hem lezzetiyle sofraları şenlendiren ıspanaklı peynirli gül börek, çay saatlerinin ve özel davetlerin vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Bu tarif, pratik yufka kullanımı ve leziz iç harcıyla evde kolayca hazırlanabilecek nefis bir seçenek sunuyor.

14 Aralık 2025
Ispanaklı Peynirli Gül Börek Tarifi

Ispanaklı peynirli gül börek, Türk mutfağının en sevilen hamur işleri arasında yer alır. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile sofralarınızı süsleyecek olan bu tarif, çay saatleri ve misafir ağırlamaları için ideal bir seçenektir. İşte adım adım ıspanaklı peynirli gül börek nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram ıspanak (taze veya dondurulmuş)
  • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta (sarısı üstü için)
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

  • Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp süzün. Eğer taze ıspanak kullanıyorsanız, doğramadan önce büyük yaprakları küçük parçalar haline getirin. Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız, çözülmesi için bekleyin ve fazla suyunu sıkarak çıkarın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra, ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ıspanak karışımına beyaz peynir veya lor peynirini ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz daha karabiber ekleyebilirsiniz. Karışımı iyice karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
  • İkinci yufkayı bunun üzerine serin ve yine zeytinyağı sürün. Üst üste gelen yufkaların ortasına hazırladığınız ıspanak ve peynir harcını yerleştirin, yufkayı rulo şeklinde sarın.
  • Rulonun iki ucunu içe doğru katlayarak gül şeklini verin.
  • Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Bir kasede yumurta sarısını ve sütü karıştırarak böreklerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Ispanaklı peynirli gül böreklerinizi sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya domates sosu ile sunarak misafirlerinize harika bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;