Ispanaklı gül börek oktay usta tarifi nasıl yapılır?

Ispanaklı gül börek, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunar. Oktay Usta'nın püf noktalarıyla zenginleşen bu tarif, ev yapımı yufka ve taze ıspanakla hazırlanan iç harcın mükemmel uyumunu ortaya koyuyor. Adım adım ilerleyen hazırlık süreci, her seviyeden mutfak meraklısının bu lezzeti kolayca sofrasına taşımasını sağlıyor.

14 Aralık 2025
Ispanaklı gül börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle çay saatlerinde ya da misafirliklerde sunulan bu börek, hem pratik hem de lezzetlidir. Oktay Usta'nın tarifiyle yapılan ıspanaklı gül börek, hem görüntüsü hem de tat olarak herkesi kendine hayran bırakır. Şimdi birlikte bu tarife göz atalım.

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gram taze ıspanak
  • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta (üzeri için)
  • Susam (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber

Hazırlık Aşaması

1. Öncelikle ıspanakları yıkayıp doğrayın. 2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyin ve suluğunu salıp çekene kadar pişirin. 4. Ispanaklar piştikten sonra ocağı kapatın. İçerisine beyaz peyniri ekleyin ve tuz ile karabiberi ilave edin. İyice karıştırarak harcı hazırlayın.

Böreği Hazırlama

1. Yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerini biraz yağlayın. 2. İkinci yufkayı da yerleştirip, yine yağlayın. İsterseniz bu aşamada biraz un da serpebilirsiniz. 3. Harcı yufkanın ortasına yayın. Yufkayı dikkatlice rulo yaparak sarın. 4. Daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. 5. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Pişirme Aşaması

1. Gül böreklerinizi yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. 2. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe bağlı olarak susam serpin. 3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Sunum

Ispanaklı gül börekleriniz fırından çıkınca sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt ile sunmak, lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;