Ispanaklı gül böreği oktay usta tarifi nasıl yapılır?
Ispanaklı gül böreği, geleneksel lezzetleri pratik ve estetik bir sunumla buluşturan nefis bir atıştırmalıktır. Oktay Usta'nın püf noktalarıyla zenginleşen bu tarif, çay saatlerinizi veya ani gelen misafirlerinizi şenlendirmek için ideal bir seçenek sunuyor.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Ispanaklı gül böreği, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalıktır. Özellikle çay saatlerinde tercih edilen bu börek, Oktay Usta'nın tarifiyle daha da lezzetli hale gelir. İşte Oktay Usta tarzı ıspanaklı gül böreği tarifi: Malzemeler
Yapılışı 1. Öncelikle ıspanakları iyice yıkayın ve doğrayın. Geniş bir tavada az sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. 2. Kavrulmuş soğanların üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Ocağı kapattıktan sonra ıspanak karışımını soğuması için bir kenara alın. 3. Soğuyan ıspanak harcının içine ezilmiş beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın. 4. Yufkaları açın ve her bir yufkanın üzerine sıvı yağ ve yoğurt karışımını sürün. Ardından yufkayı dört eşit parçaya kesin. 5. Kesilen yufkaların geniş kenarına ıspanaklı harçtan koyun ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu, kendi etrafında döndürerek gül şeklini verin. 6. Hazırladığınız gül böreklerini, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis Önerisi Gül böreklerinizi sıcak servis edebilir, yanında yoğurt veya ayran ile sunarak lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
.webp)















.webp)


