İrmikli gül tatlısı nasıl yapılır resimli anlatım?

Görsel şöleni ve lezzetiyle sofraları süsleyen irmikli gül tatlısı, pratik malzemelerle hazırlanan şerbetli bir lezzettir. İrmik ve yoğurtlu hamurunun içine serpiştirilen ceviz veya fındık, her ısırıkta ayrı bir keyif verir.

14 Aralık 2025

İrmikli Gül Tatlısı Nedir?


İrmikli gül tatlısı, özellikle Türk mutfağında sıklıkla tercih edilen bir tatlıdır. İrmik, şeker ve tereyağı gibi malzemeler ile hazırlanan bu tatlı, görüntüsü ve lezzeti ile göz doldurur. Yapımı oldukça kolay olan irmikli gül tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir lezzettir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı süt (şerbet için)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)
  • 1 limon suyu (şerbet için)
  • Cezerye veya fındık (isteğe bağlı iç malzeme için)

Yapılışı

1. Şerbeti Hazırlayın: Şerbet için toz şeker ve sütü bir tencereye koyun. Ocağa alın ve kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5-10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

2. Hamuru Hazırlayın: Bir kabın içine irmik, un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini koyun. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Hamur kıvamını aldıktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

3. Gül Şeklini Verin: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Herbir parçayı açıp içine isteğe bağlı ceviz veya fındık koyarak çiçek biçimini verecek şekilde sarın. Sarılan hamurları gül şeklinde düzenleyin.

4. Pişirin: Hazırladığınız gül tatlılarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

5. Şerbetle Buluşturun: Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün. Bu aşamada şerbetin tatlının her yerini kaplamasına dikkat edin.

6. Servis Yapın: Şerbetini çekmesi için tatlıyı biraz beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Üzerine isteğe bağlı olarak hindistancevizi serpebilirsiniz.

Sonuç

İrmikli gül tatlısı, hem lezzetiyle hem de görselliğiyle etkileyici bir tatlıdır. Özellikle özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;