El açması gül böreği nasıl yapılır?

Geleneksel el açması hamur işlerinin zarafetini yansıtan gül böreği, hem görsel şöleni hem de enfes lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. İncecik açılmış hamur ve peynirli iç harçla hazırlanan bu börek, kızartma veya fırın seçeneğiyle pratik bir şekilde hazırlanabilir.

14 Aralık 2025
El Açması Gül Böreği Tarifi

El açması gül böreği, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek harika bir börek tarifi. Evde kolayca yapabileceğiniz bu börek, incecik hamurları ve bolca iç harcıyla hazırlanır. İşte adım adım el açması gül böreği tarifi:

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 250 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • İsteğe göre maydanoz veya dereotu (doğranmış)
  • Tercihe göre kızartmak için sıvı yağ

Hamur Hazırlığı

1. İlk olarak un ve tuzu büyük bir karıştırma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın ve suyu ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. 2. Hamur sert olmamalı, ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalıdır. 3. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bez ile örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın.

İç Harç Hazırlığı

1. Peyniri bir kaseye alın. İsterseniz içine ince doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. 2. Peynirin üzerine yoğurdu ve bir yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın. Harcın hazırlığı tamamlandı.

Hamuru Açma

1. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. 2. Her bir parçayı un serptiğiniz tezgahın üzerinde ince ve yuvarlak bir şekilde açın. 3. Hamurun kenarlarını mümkün olduğunca ince açmalısınız.

Gül Böreğinin Şekillendirilmesi

1. Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyun. 2. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak rulo yapın. 3. Ruloyu, iki ucu birleştirip gül şekli vererek sarın. 4. Tüm hamurlar ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Pişirme

1. Eğer kızartmak istiyorsanız, derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. 2. Gül böreklerini her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartın. 3. İsterseniz, önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirebilirsiniz. Yaklaşık 25-30 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis

El açması gül böreği, sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Yanında yoğurt veya ayran ile birlikte ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;