Baklava yufkasıyla ispanaklı gül böreği nasıl yapılır?

Baklava yufkasının incecik dokusuyla hazırlanan, içindeki ıspanaklı peynirli harçla lezzetlenen bu gül böreği, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir tarif sunuyor. Çıtır katmanlar ve aromatik iç dolgunun mükemmel uyumu, geleneksel bir lezzeti modern bir sunumla buluşturuyor.

14 Aralık 2025
Baklava Yufkasıyla Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 500 gram baklava yufkası
  • 300 gram ıspanak (taze veya dondurulmuş)
  • 200 gram beyaz peynir (isteğe bağlı olarak lor peyniri de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta (sosu için)
  • Tuz ve karabiber (isteğe göre)
  • Yarım paket margarin veya tereyağı (eritilmiş)

Hazırlık Aşaması

1. Ispanak Hazırlığı

  • Eğer taze ıspanak kullanıyorsanız, ıspanakları iyice yıkayıp doğrayın. Dondurulmuş kullanacaksanız, çözülmesine ve suyunun süzülmesine dikkat edin.
  • Bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulmuş soğanın üzerine ıspanakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra, karışıma beyaz peyniri ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karışımı soğumaya bırakın.

2. Yufkaların Hazırlanması

  • Baklava yufkalarını dikkatlice açın. Her biri için zeytinyağı veya eritilmiş margarin ile yağlayın.
  • İstediğiniz kadar yufkayı üst üste koyun. Bu, böreğinizin daha çıtır olmasını sağlar.

3. Gül Böreğinin Şekillendirilmesi

  • Yağlanmış yufkanın üzerine ıspanaklı harcı yerleştirin. Harcı yufkanın kenarına doğru yerleştirin.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin.
  • Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

4. Üzerinin Sosu

  • Bir kasede yumurtayı, sütü ve biraz zeytinyağını çırpın.
  • Hazırladığınız sosu, böreklerin üzerine sürün. Böylece daha güzel bir renk ve lezzet elde edersiniz.

5. Pişirme

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın rengini alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika dinlendirip servis edin.

Servis Önerisi

  • Ispanaklı gül böreğinizi, yoğurt veya sarımsağı yoğurtla servis edebilirsiniz.
  • Yanında yeşil salata ile hafif bir öğün oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;