Baklava yufkasından gül tatlısı nasıl yapılır?

Baklava yufkasının incecik katmanları, cevizli harç ve mis gibi şerbetle buluşarak şık bir gül formuna dönüşüyor. Özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu tatlı, görüntüsü kadar yapımındaki inceliklerle de dikkat çekiyor.

14 Aralık 2025

Baklava Yufkasından Gül Tatlısı Tarifi


Baklava yufkasından gül tatlısı, Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir. Şık görünümü ve lezzeti ile özel günlerde sıklıkla tercih edilir. İşte adım adım gül tatlısı tarifi:

Malzemeler

  • 10 adet baklava yufkası
  • 200 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 250 gram ceviz içi (isteğe bağlı olarak fındık veya antep fıstığı kullanılabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Şerbet İçin

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Hazırlık Aşaması

1. Şerbeti Hazırlayın

  • Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5-10 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
  • Şerbet koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. İç Malzemeyi Hazırlayın

  • Ceviz içlerini bir mutfak robotunda incecik çekin.
  • İçine toz şeker, süt, vanilin ve isterseniz tarçını ekleyip karıştırın.

3. Baklava Yufkalarını Hazırlayın

  • Baklava yufkasını açın ve üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.
  • İkinci yufkayı da üzerine koyun ve yine yağ sürün.
  • Bu işlemi her iki yufka için de tekrarlayın.
  • Yufkaların uzun kenarına iç harcından koyarak rulo yapın.

4. Gül Şeklini Verin

  • Ruloyu sıkı bir şekilde sarın ve uç kısmını bastırarak kapatın.
  • Ruloyu spiral şeklinde sararak gül şekli verin.
  • Hazırladığınız gül tatlılarını önceden yağlanmış tepsiye dizin.

5. Pişirme Aşaması

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün.

6. Servis Öncesi

  • Gül tatlınızın şerbeti çekmesi için 1-2 saat bekletin.
  • Soğuduktan sonra tatlınızı servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerini ceviz veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Baklava yufkasından gül tatlısı, hem göze hem de damağa hitap eden harika bir tatlıdır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;