Yufkadan gül tatlısı nasıl yapılır?

Çıtır yufka katmanları arasında cevizli şeker dolgusu, gül şeklinde sarılıp şerbetle buluşan bu tatlı, hem görsel şölen hem de lezzet şöleni vaat ediyor. İşte, misafirlerinizi hayran bırakacak yufkadan gül tatlısının tüm incelikleriyle hazırlanışı.

14 Aralık 2025
Yufkadan Gül Tatlısı Tarifi

Yufkadan gül tatlısı, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Çıtır çıtır yufkaların içi ceviz ve şekerle doldurularak gül şeklinde sarılır ve şerbetle buluşturulur. İşte detaylı bir şekilde yufkadan gül tatlısı yapımının tarifi:

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 100 gram ceviz içi (öğütülmüş)
  • 100 gram toz şeker
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yufkadan Gül Tatlısı Yapılışı

1. Şerbetin Hazırlanması

- Öncelikle şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın. - Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Yufkanın Hazırlanması

- Yufkaları bir tezgaha serin. İlk yufkayı alıp üzerine eritilmiş tereyağı ve süt karışımını fırça ile sürün. - İkinci yufkayı üzerine serin ve yine tereyağı karışımını sürün. Bu işlemi iki yufka için tekrarlayın.

3. İç Harcın Hazırlanması

- Öğütülmüş ceviz içini ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Yufkaların ortasına bu karışımdan eşit şekilde serpin.

4. Yufkaların Sarılması

- Yufkanın alt kısmından başlayarak dikkatlice rulo şeklinde sarın. - Ruloyu iki ucundan tutarak içe doğru sararak gül şekli verin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın.

5. Fırınlama

- Gül tatlılarınızı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağı karışımını sürün. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

6. Şerbetleme

- Fırından çıkan sıcak gül tatlılarını hemen soğuyan şerbetle dökün. 1-2 saat dinlenmeye bırakın ki şerbeti iyice çekebilsin.

Servis

- Yufkadan gül tatlısı servise hazır! Dilerseniz üzerini ince çekilmiş fındık veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;