Tavuklu gül böreği nasıl yapılır?

Geleneksel börek çeşitlerine modern bir yorum getiren tavuklu gül böreği, hem görsel şöleni hem de lezzeti bir arada sunuyor. İnce yufkaların içine konan tavuklu harç, özenle sarılıp gül şekli verilerek fırında pişiriliyor. Bu tarif, hem özel günlerde hem de günlük sofralarda rahatlıkla hazırlanabilecek pratik ve doyurucu bir seçenek.

14 Aralık 2025

Tavuklu Gül Böreği Nedir?


Tavuklu gül böreği, ince yufkaların içine tavuk eti ile hazırlanan bir harcın konulup sarılmasıyla oluşan, adını şekil itibarıyla gül görünümünden alan lezzetli bir hamur işidir. Genellikle atıştırmalık veya ana yemek olarak tercih edilir.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı su
  • Yufkaları yağlamak için; 100 gram eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
  • Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

1. Tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin.

2. Soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

3. Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biber ile tatlandırın. Üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve harcı karıştırarak pişirin. Harcın suyu çekilince ocaktan alın.

Böreklerin Hazırlanması

1. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerini eritilmiş yağ ile hafifçe yağlayın.

2. İkinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve yağlayın.

3. Üçüncü yufkayı yerleştirin ve tekrar yağlayın.

4. Harcı yufkanın ortasına serin.

5. Yufkayı sıkı bir şekilde rulo şeklinde sarın.

6. Ruloyu iki uçtan birleştirerek gül şeklini verin.

7. Diğer yufkalarla da aynı işlemleri yaparak tüm malzemeyi değerlendirin.

Pişirme Aşaması

1. Fırını 180 dereceye ısıtın.

2. Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

3. Üzerine yumurta sarısını sürerek parlak bir görünüm elde edin (isteğe bağlı).

4. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi

Tavuklu gül böreğinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya sos ile sunum yaparsanız lezzetini katlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;