Oktay usta'dan gül reçeli nasıl yapılır?

Kokulu gül yapraklarından hazırlanan bu özel reçel, kahvaltı sofralarınıza baharın en güzel aromasını getiriyor. Oktay Usta'nın püf noktalarıyla hazırlanan tarif, rengi ve lezzetiyle geleneksel bir lezzeti evinize taşımanızı sağlıyor.

14 Aralık 2025
Oktay Usta'dan Gül Reçeli Tarifi

Gül reçeli, özellikle Türkiye'de sevilen ve oldukça özel bir lezzettir. Oktay Usta'nın tarifiyle bu enfes reçeli yapmanız için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • 400 gram gül yaprağı (tercihen kaval ve kokulu gül)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)

Yapılışı

  • Öncelikle gül yapraklarını güzelce yıkayın ve temizlemeye özen gösterin.
  • Yıkanan gül yapraklarını bir tülbent veya ince bir bezin üzerine serin ve suyun iyice süzülmesini bekleyin.
  • Ayrı bir tencerede suyu kaynatın ve kaynayan suya gül yapraklarını ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra gül yapraklarını süzün ve soğuk suya tutarak şoklayın. Bu işlem, renginin daha canlı olmasını sağlar.
  • Başka bir tencerede 2 su bardağı suyu koyun ve üzerine toz şekeri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
  • Şeker eridikten sonra gül yapraklarını ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Pişirme süresinin sonunda limon suyu ve isteğe bağlı olarak limon tuzunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
  • Reçel kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sterilize edilmiş kavanozlara doldurun.

Servis Önerileri

Gül reçelini, hafif bir peynirle birlikte ya da yoğurtla birlikte kahvaltıda servis edebilirsiniz. Ayrıca hamur işlerinin veya tatlıların üzerinde de harika bir tat oluşturacaktır. Bu tarife uygun şekilde hazırladığınız gül reçeli, hem lezzeti hem de aromasıyla misafirlerinizi etkileyecek! Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;