Hazır yufkayla patatesli gül böreği nasıl yapılır?

Hazır yufka kullanarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz patatesli gül böreği, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. İç harcının hazırlanışından kızartma aşamasına kadar tüm püf noktalarıyla bu tarif, pratik ve etkileyici bir atıştırmalık sunuyor.

14 Aralık 2025
Hazır Yufkayla Patatesli Gül Böreği Tarifi

Hazır yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz patatesli gül böreği tarifi, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. İşte adım adım yapımı:

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Yarım çay bardağı süt veya yoğurt
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı olarak pul biber veya diğer baharatlar

Hazırlık Aşaması

1. Patatesleri Hazırlama: Patatesleri soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş patateslerin suyunu sıkın. 2. Soğanı Hazırlama: Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. İsterseniz soğanı da rendeleyebilirsiniz. 3. Karışımı Hazırlama: Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin. Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ilave ederek karıştırın. Patatesler yumuşayana kadar pişirin, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yufkaların Hazırlanışı

1. Yufkaları Açma: İlk yufkayı tezgaha serin. Üzerine yarım çay bardağı süt veya yoğurt gezdirerek fırça yardımıyla yayın. İkinci yufkayı üstüne serin ve tekrar süt veya yoğurt sürün. 2. Katlama: Yufkayı yanında 5 cm boşluk bırakacak şekilde uzunlamasına katlayın. Ardından yufkanın tam ortasından kesin.

Börekleri Şekillendirme

1. İç Harcı Ekleyin: Elde ettiğiniz iki yufka şeridinin geniş kısmına, hazırladığınız patatesli harçtan bir sıra halinde yerleştirin. 2. Gülden Şekil Verme: Yufkayı karşıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.

Pişirme Aşaması

1. Kızartma: Kızgın yağda her bir gül böreğini altın rengi alana kadar kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.

Servis Önerisi

Yufkadan yapılmış patatesli gül böreklerini sıcak servis edin. Yanında yoğurt veya ketçap sosuyla sunabilirsiniz. Misafirlerinizi bu lezzetli börekle şımartın! Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;