Hazır yufkadan peynirli gül böreği nasıl yapılır?
Hazır yufka ile yapılan, pratik ve göz alıcı peynirli gül böreği, hem çay saatlerinin hem de misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif, az malzemeyle kısa sürede hazırlanabilen, herkesin beğenisini kazanacak bir atıştırmalık sunuyor.
Hazır Yufkadan Peynirli Gül Böreği Tarifi Hazır yufkadan peynirli gül böreği, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek olarak tercih edilebilir. İşte adım adım hazırlanışı: Malzemeler
Hazırlık Aşaması 1. Peynirinizi bir kabın içerisine alarak, çatalla iyice ezip tuz ve karabiberle karıştırın. İsterseniz içine ince doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. 2. Yufkaları açın ve her birini masa üzerine serin. 3. Yufkanın üzerine sırasıyla yoğurt ve sıvı yağı karıştırarak sürün. 4. Yufkanın ortasına peynir karışımından serpin. 5. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında dairesel olacak şekilde sararak gül şeklini verin. 6. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Pişirme Aşaması 1. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 2. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve isteğe bağlı olarak susam serpin. 3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis Önerisi Sıcak servis yaparak yanında yoğurt veya ketçap ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
.webp)















.webp)


