Hazır yufkadan kıymalı gül böreği nasıl yapılır?

Hazır yufka ile hazırlanan kıymalı gül böreği, hem pratik hem de görünümüyle sofraları süsleyen nefis bir lezzettir. İçindeki kıymalı harç ve dışındaki çıtır yufka ile her öğüne hitap eden bu tarif, adım adım anlatımıyla kolayca hazırlanabilir.

14 Aralık 2025
Hazır Yufkadan Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı gül böreği, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık ya da ana yemek olarak tercih edilebilen nefis bir tariftir. Hazır yufka kullanarak hazırlamak, zamandan tasarruf etmenizi sağlarken lezzetinden de ödün vermeden harika bir sonuç elde etmenizi sağlar. İşte adım adım hazır yufkadan kıymalı gül böreği yapımının tarifi:

Malzemeler

  • 3-4 adet hazır yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı, üzeri için)

Hazırlık Aşaması

Adım 1: İç Harcın Hazırlanması

1. Soğanı ince ince doğrayın. 2. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. 3. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. 4. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. 5. Ocağı kapatıp iç harcı soğumaya bırakın.

Adım 2: Yufkaların Hazırlanması

1. Hazır yufkaları düz bir yüzeye serin. 2. İlk yufkayı alıp, kenarlarından hafifçe katlayarak daha kalın bir hamur elde edin. 3. Geniş kısmına kıymalı harçtan bir miktar koyarak yufkayı rulo şeklinde sarın. 4. Ruloyu kendi etrafında çevirerek gül şekli verin. 5. Diğer yufkalarla aynı işlemi tekrar edin.

Adım 3: Pişirme Aşaması

1. Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 2. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin. 3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Kıymalı gül böreklerini sıcak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile sunum yaparak lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, börekleri çay saatlerinizde veya misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;