Hazır yufkadan çıtır gül böreği nasıl yapılır?

Hazır yufka ile hazırlanan bu çıtır gül böreği, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir lezzet. Peynirli ve maydanozlu iç harcı, kat kat açılan yufka ile birleşerek misafirlerinizi de etkileyecek bir atıştırmalığa dönüşüyor.

14 Aralık 2025
Hazır Yufkadan Çıtır Gül Böreği Tarifi

Hazır yufkadan çıtır gül böreği, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarımızda yer alıyor. İşte bu nefis böreği yapmanın detaylı tarifi:

Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 200 gram beyaz peynir (dilerseniz lor peyniri de kullanabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Çörek otu (isteğe bağlı)
  • Tuz (peynirin tuz oranına göre ayarlanabilir)

Hazırlık Aşaması

  • Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Peynir ve maydanozu bir kapta karıştırarak harcı hazırlayın. İsterseniz içine az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz.
  • İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine sıvı yağ sürün. Diğer yufkayı bu yufkanın üzerine kapatın ve yine yağ sürün.
  • Üçüncü yufkayı ekleyip yine yağlayın. Şimdi yufkalar hazır!

Böreklerin Şekillendirilmesi

  • Yufkaların uç kısmına peynirli harçtan koyun ve rulo yaparak sıkı bir şekilde sarın.
  • Ruloyu uç kısmından başlayarak gül şekli verecek şekilde sarın.
  • Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Pişirme Aşaması

  • Hazırladığınız gül böreklerinin üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirin.

Servis Önerileri

Hazır gül böreklerini sıcak servis edebilir, yanında yoğurt veya acılı sos ile sunabilirsiniz. Bu çıtır börekler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak! Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;