El yapımı ıspanaklı gül böreği nasıl yapılır?

Görsel şöleni ve lezzeti bir arada sunan bu özel börek, sofralarınızı şenlendirmeye hazır. Ispanağın tazeliği ile peynirin lezzetini yufkada buluşturan gül böreği, hem pratik hem de etkileyici bir seçenek.

14 Aralık 2025
El Yapımı Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı gül böreği, hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici bir aperatif veya ana yemek seçeneğidir. Kendine özgü gül şekli, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra damak tadınıza da hitap edecektir. İşte adım adım el yapımı ıspanaklı gül böreği tarifi.

Malzemeler

  • Yufka (4-5 adet)
  • 300 gram taze ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı beyaz peynir veya çökelek
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yumurta (üzeri için)
  • Tuz ve karabiber (isteğe göre)

Hazırlık Aşaması

1. Ispanak Hazırlığı

Ispanakları iyice yıkayın ve süzün. Ardından doğrayın. Orta boy bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğan pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Peynir Karışımı

Soğuyan ıspanak karışımının içine beyaz peyniri veya çökeleği ekleyin. Karıştırarak iyice harmanlayın.

3. Yufkaların Hazırlanması

Bir yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine zeytinyağı ve su karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Yufkanın yarısını kapatıp, iki kat haline getirin. Hazırladığınız ıspanaklı peynir karışımını yufkanın kenarına ince bir şerit halinde yayın.

4. Gül Şeklini Verme

Yufkanın kenarını dikkatlice sararak rulo yapın. Rulonun ucunu yapışması için biraz su ile ıslatabilirsiniz. Daha sonra ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

5. Pişirme Aşaması

Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir yumurtanın sarısını sürerek parlak bir görünüm elde edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Servis Önerisi

Fırından çıkan gül böreklerinizi sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya çeşitli soslarla sunmanız, lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;