Çökelekli gül böreği nasıl yapılır?
Çökelekli gül böreği, hem görünümü hem lezzetiyle sofraları şenlendiren pratik bir hamur işidir. Çökelek peynirinin hafifliği ve yufkanın çıtırlığı bir araya gelerek, kahvaltıdan çay saatine kadar her an için ideal bir seçenek sunar. İşte bu nefis böreği evde kolayca hazırlamanın yolu.
Çökelekli Gül Böreği Tarifi Çökelekli gül böreği, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık ya da ana yemek olarak tercih edilebilen bir hamur işidir. Hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde servis edilebilecek olan bu börek, hafifliği ve lezzetiyle gönülleri fetheder. İşte çökelekli gül böreği yapmak için gereken malzemeler ve adım adım yapılışı. Malzemeler
Yapılışı 1. İlk Adım: Çökelek peynirini bir kaseye alın. İçine yoğurt, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın. İsterseniz karışıma birkaç dal ince doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. 2. Yufkaların Hazırlanması: Yufkaları tezgahın üzerine serin. Her bir yufkayı dörde bölerek dört parça elde edin. İsterseniz yufkaların arasına biraz sıvı yağ veya tereyağı sürerek daha çıtır bir hale getirebilirsiniz. 3. İç Harcı Koyma: Bir yufka parçasının ortasına hazırladığınız çökelekli karışımdan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Yufkayı karşılıklı olarak katlayarak rulo şeklinde sarın. 4. Gül Şeklini Verme: Yufkayı ruloyu iki ucundan tutarak birleştirin ve bir gül şeklini vermek için ortasından sarın. Diğer yufka parçaları için de aynı işlemi tekrarlayın. 5. Tepsiye Dizme: Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürerek daha güzel bir renk elde edin. İsterseniz üzerine susam da serpebilirsiniz. 6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 7. Servis: Çökelekli gül börekleri fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapabilirsiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya adaydır! Afiyet olsun! |
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
.webp)















.webp)


