Çökelekli gül böreği nasıl yapılır?

Çökelekli gül böreği, hem görünümü hem lezzetiyle sofraları şenlendiren pratik bir hamur işidir. Çökelek peynirinin hafifliği ve yufkanın çıtırlığı bir araya gelerek, kahvaltıdan çay saatine kadar her an için ideal bir seçenek sunar. İşte bu nefis böreği evde kolayca hazırlamanın yolu.

14 Aralık 2025
Çökelekli Gül Böreği Tarifi

Çökelekli gül böreği, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık ya da ana yemek olarak tercih edilebilen bir hamur işidir. Hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde servis edilebilecek olan bu börek, hafifliği ve lezzetiyle gönülleri fetheder. İşte çökelekli gül böreği yapmak için gereken malzemeler ve adım adım yapılışı.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 300 gram çökelek peyniri
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Susam (isteğe bağlı)

Yapılışı

1. İlk Adım: Çökelek peynirini bir kaseye alın. İçine yoğurt, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın. İsterseniz karışıma birkaç dal ince doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

2. Yufkaların Hazırlanması: Yufkaları tezgahın üzerine serin. Her bir yufkayı dörde bölerek dört parça elde edin. İsterseniz yufkaların arasına biraz sıvı yağ veya tereyağı sürerek daha çıtır bir hale getirebilirsiniz.

3. İç Harcı Koyma: Bir yufka parçasının ortasına hazırladığınız çökelekli karışımdan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Yufkayı karşılıklı olarak katlayarak rulo şeklinde sarın.

4. Gül Şeklini Verme: Yufkayı ruloyu iki ucundan tutarak birleştirin ve bir gül şeklini vermek için ortasından sarın. Diğer yufka parçaları için de aynı işlemi tekrarlayın.

5. Tepsiye Dizme: Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürerek daha güzel bir renk elde edin. İsterseniz üzerine susam da serpebilirsiniz.

6. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

7. Servis: Çökelekli gül börekleri fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapabilirsiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya adaydır!

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;