Büzgülü gül baklavası nasıl yapılır?

Geleneksel baklavanın göz alıcı bir sunuma kavuştuğu bu özel tarif, yufkaların büzülerek gül şekli verilmesiyle hazırlanır. Hem görsel şölen sunan hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu tatlı, özenle hazırlanan şerbetiyle tam kıvamında bir lezzet vaat ediyor.

14 Aralık 2025

Büzgülü Gül Baklavası Nedir?


Büzgülü gül baklavası, özel bir hamur işi olan baklavanın, gül şekli verilerek hazırlanan şahane bir türüdür. Lezzetinin yanı sıra gösterişli görünümü ile özel günlerde, bayramlarda ve davetlerde tercih edilen bir tatlıdır.

Malzemeler


  • Yufka için: 4 adet baklavalık yufka
  • İç harcı için: 200 gram ceviz içi veya fındık (isteğe bağlı)
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • Şerbet için: 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlık Aşamaları

1. Şerbetin Hazırlanması

İlk olarak şerbeti hazırlamak için, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Karışımı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

2. Yufkaların Hazırlanması

Yufkaları tezgaha serin. Tereyağını bir tavada eritip, sıcak halde yufkaların üzerine sürün. İlk yufkanın üzerine 2. yufkayı yerleştirin ve yine tereyağı ile yağlayın. Bu işlemi 4 yufka için tekrarlayın.

3. İç Harcın Eklenmesi

Ceviz içini ya da fındığı ince ince doğrayın ve yufkanın üzerine serpiştirin. Harcın eşit şekilde dağılmasına dikkat edin.

4. Yufkaların Büzgülü Şekilde Sarılması

Bütün yufkaların yerleştirildiği ve harcın eklenmiş olduğu kısmı, alt tarafı dışarıda kalacak şekilde rulo yapın. Ruloyu büzerek gül şekli verin.

5. Pişirme

Hazırladığınız büzgülü gül baklavasını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

6. Şerbetin Dökülmesi

Baklavanız fırından çıktıktan sonra, sıcak olan baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetin tamamen çekmesi için birkaç saat bekleyin.

7. Servis

Baklavanız hazır! İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;