Beşamel soslu tavuklu gül böreği nasıl yapılır?

Geleneksel börek anlayışına farklı bir dokunuş getiren, beşamel sosun lezzetiyle tavuk etinin birleştiği bu tarif, hem görsel şölen hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Pratik hazırlık süreci ve etkileyici sunumuyla özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday.

14 Aralık 2025
Beşamel Soslu Tavuklu Gül Böreği Tarifi

Beşamel soslu tavuklu gül böreği, lezzeti ve sunumuyla hem gözleri hem de damakları şenlendiren bir tariftir. İşte bu nefis yemeği hazırlamak için gereken malzemeler ve adım adım yapım aşamaları.

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)

Beşamel Sos İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlık Aşaması

  • Öncelikle tavuk göğsünü haşlayın veya tavada pişirin. Ardından küçük parçalara doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanların üzerine doğradığınız tavukları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Yufkaların arasına ilave edilecek beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tavada eritin. Unu ekleyip kavurun.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar sütü yavaşça ekleyin ve karıştırın. Sosu kaynatın ve tuz, karabiber ile tatlandırın.

Böreğin Hazırlanması

  • Bir yufkayı serin. Üzerine beşamel sos yayın. İkinci yufkayı üzerine koyun ve aynı şekilde sos ekleyin.
  • Üçüncü yufkayı da ekleyip soslayın. Dört kat yufka olması gerekiyor.
  • Yufkayı dört eşit üçgene kesin. Her bir üçgenin geniş kenarına tavuklu harç koyarak sarın. Sarıldığında gül şeklini vermek için sıkıca sarın ve tepsiye yerleştirin.

Pişirme Aşaması

  • Böreklerin üzerini yumurta sarısı ile güzelce yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerileri

Beşamel soslu tavuklu gül böreğinizi sıcak olarak servis edebilir, yanında yoğurt veya yeşilliklerle sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Dikilir?
Gül Nasıl Budanır?
Gül Nasıl Budanır?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Türleri ve Özellikleri
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gülün Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gül Fidanı Yetiştirme Nasıl Yapılır?
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Gülmek Türleri ve Özellikleri
Güncel
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Siyah Gül Türleri ve Özellikleri
Güncel
Namazda Gülmek
Namazda Gülmek
Güncel
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda Gül Nasıl Yetiştirilir?
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Gül Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Kırmızı Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Gül Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Isparta Gülü Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Beyaz Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Pembe Gül Türleri ve Özellikleri
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
Gül Dikimi Nasıl Yapılır?
;